نبذة عن القسم

افتتح قسم الاعلام بكلية الآداب سنة 1995 بواقع فرعين هما الصحافة والصحافة الاذاعية. وبعد مرور سنوات فتح فرع ثالث هو قسم العلاقات العامة. تمت الاستعانة في السنوات الأولى بعد التأسيس باساتذة من الدول العربية يحملون شهادة الدكتوراه بالاعلام.

ويصل عدد الطلبة المسجلين بقسم الاعلام حالياً حوالي 360 طالب وطالبة، وقد خرجت الكلية العديد من الصحفيين والاعلاميين، حيث كانت أول دفعة في العام الجامعي 2000/2001/، شغل الكثير منهم مناصب رفيعة في المؤسسات الاعلامية المحلية والاجنبية.

The Media Department of the Faculty of Arts opened in 1995 with two branches: Journalism and Radio Press. A few years later, a third branch, the Public Relations Department, was opened. In the early years after the establishment, professors from Arab countries were appointed.

The number of students enrolled in the Department of Media is currently about 360 students. The college graduated many journalists and broadcasters. The first batch was in the academic year 2000/2001. Many of them held senior positions in local and foreign media organizations

نبذة عن القسم

arArabic